Επίσκεψη στο σχολείο μας από τους μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Παραλίας

Την Πέμπτη 23 Μαίου 2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του 4ου Νηπιαγωγείου στο σχολείο μας στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης ώστε τα νήπια να μπορέσουν να προσαρμοστούν ευκολότερα στο μελλοντικό τους περιβάλλον.

Αρχικά οι μικροί μας φίλοι δέχτηκαν το καλωσόρισμα από το διευθυντή του σχολείου κ. Σταύρο και εξοικειώθηκαν με τους χώρους και τα πρόσωπα του σχολείου. Στη συνέχεια μοιράστηκαν στα τμήματα της Α τάξης προκειμένου να παρακολουθήσουν δυο σχέδια μαθημάτων από τις εκπαιδευτικούς και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τις εκπαιδευτικές μεθόδους και τις δραστηριότητες του δημοτικού σχολείου.

Στο πρώτο τμήμα τα νήπια παρακολούθησαν μαθηματικά και το μάθημα που αναφέρεται στη συμμετρία ενώ στο δεύτερο παρακολούθησαν  γλώσσα, την επεξεργασία του κειμένου «Αντίο όνειρά μου».

Και στις δυο περιπτώσεις οι δασκάλες έχοντας χωρίσει τους μαθητές σε ομάδες προχώρησαν σε οργανωμένες, κοινές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν τα νήπια με μεγάλη  επιτυχία.

Μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων δόθηκε ένα μικρό κέρασμα σε όλα τα παιδάκια τα οποία μας αποχαιρέτισαν με ένα αίσθημα πια σιγουριάς και χαράς πράγμα το οποίο τόνωσε την αυτοεκτίμησή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...