RunGreece Πάτρα 2019

RunGreece Πάτρα 2019

Χάρτης Διαδρομής – Κύκλος 5 Km.

 

ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τέρμα Ηλέκτρας – Τ.Κ. 26333  Πάτρα

Τηλ.: 2610. 320203 – Fax: 2610. 313138

Εmail: segaspatra@yahoo.gr

 

 

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  – Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας  και το Δήμο Πατρέων,  διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά, αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό με την επωνυμία «RUN GREECE Πάτρα» – ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Στόχος των αγώνων είναι η χαρά της συμμετοχής, η βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, η μύηση των μαθητών στον αθλητισμό, την  κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων, αλλά και η γνωριμία τους με το κέντρο της πόλης της Πάτρας.

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στην Πάτρα, και θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την Δημόσια τηλεόραση σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

10.00΄: Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2004 και μεγαλύτεροι/ μεγαλύτερες).

11.30΄: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2007 και μεγαλύτεροι/ μεγαλύτερες).

11.35΄: Αγώνας Παιδιών 850μ. Αγοριών και Κοριτσιών (Μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων,  Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, γεν. το 2008, 2009 & 2010).

 

Η εκκίνηση και ο τερματισμός για τις δύο πρώτες κατηγορίες θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Εκκίνηση από κέντρο Πλατείας Γεωργίου Α΄, έξοδος από πλατεία διαγώνια αριστερά και είσοδος στην οδό Κορίνθου – Αγίας Σοφίας – Κωνσταντινουπόλεως – Μαιζώνος – περιμετρικά του κάτω μέρους της πλατείας Γεωργίου – Μαιζώνος – Παπαφλέσσα – Κορίνθου – περιμετρικά του επάνω μέρους της πλατείας Γεωργίου και στροφή αριστερά για τερματισμό επί της πλατείας στο ίδιο σημείο που έγινε και η αφετηρία της κούρσας.

Οι δρομείς του Αγώνα 10 χλμ. κάνουν δύο γύρους για να τερματίσουν, ενώ οι δρομείς του Αγώνα 5 χλμ. μόνο ένα γύρο της παραπάνω διαδρομής.

       Για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων η εκκίνηση θα είναι επί της ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Κορίνθου και Τριών Ναυάρχων) και ο τερματισμός θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄, δηλαδή τα παιδιά θα τρέξουν μόνο επί της Κορίνθου.

        Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης  τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την ώρα εκκίνησης του αγωνίσματός τους.

 Ο Αγώνας Παιδιών για  μαθητές-μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων  Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης (850μ.):

  • έχει στόχο να μυήσει τους μικρούς μαθητές και αυριανούς αθλητές στη χαρά της άσκησης και του αθλητισμού και η συμμετοχή τους προσφέρεται δωρεάν από τους διοργανωτές.
  • ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είναι ανταγωνιστικός και δεν θα υπάρχει κατάταξη-χρονομέτρηση.
  • μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά τρέχοντας με το δικό τους ρυθμό τη διαδρομή των 850μ.
  • σε αυτόν τον αγώνα ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ.
  • Η δήλωση συμμετοχής ( Συνημ. ΄΄Ομαδική Δήλωση Δημοτικά Σχολεία -Σύλλογοι ΣΕΓΑΣ -ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ RunGreece Patras 2019΄΄) αποστέλλεται ηλεκτρονικά ( segaspatra@yahoo.gr ) – και στη συνέχεια υποβάλλεται εκτυπωμένη μαζί και με τα υπόλοιπα παρακάτω περιγραφόμενα συνημμένα – από κάθε σωματείο, σχολείο ή άλλο φορέα που για κάποιο λόγο έχει παιδιά δημοτικού στο δυναμικό του (π.χ. σχολή χορού, φροντιστήριο ξένων γλωσσών, κλπ.), όπου θα συμπληρώνονται το ονοματεπώνυμο του παιδιού, το πατρώνυμο, το έτος γέννησης, το φύλο, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία. Η κατάσταση αυτή θα συνοδεύεται υποχρεωτικά με την ατομική αίτηση εγγραφής (Συνημ. ΄΄Αίτηση Συμμετοχής στον Αγώνα Δρόμου RunGreece ΠΑΤΡΑ 2019΄΄) του κάθε παιδιού ξεχωριστά υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα του και από τη συνημμένη υπεύθυνη Δήλωση (Συνημ. ΄΄GDPR – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ΄΄ ).
  • Η δήλωση προσωπικού email είναι προαιρετική. Ωστόσο είναι απολύτως απαραίτητη η συμπλήρωση των στοιχείων επικοινωνίας (email –κινητό τηλέφωνο) του επικεφαλής της ομάδας.
  • Οι ομαδικές δηλώσεις των σχολείων, σωματείων κλπ. θα πρέπει να υποβληθούν από ΤΕΤΑΡΤΗ 18 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Σεπτεμβρίου (από 10.00΄ έως 14.00΄ & 18.00΄ έως 21.00΄) και το ΣΑΒΒΑΤΟ (21 Σεπτεμβρίου από 10.00΄έως 14.00΄) στο ΜΕΓΑΡΟ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ (ισόγειο) στην Πάτρα. Μετά την παραπάνω ημερομηνία θα γίνουν δεκτές ομαδικές αιτήσεις μόνο αν υπάρχουν κενές θέσεις συμμετοχής.
  • Σημειώνεται ότι υποβολή ομαδικών εγγραφών Σχολείων ή Σωματείων ΣΕΓΑΣ δεν μπορεί να γίνει απευθείας μέσω του online συστήματος (καταχώρηση δηλαδή μίας εγγραφής) δεδομένης της διαφορετικής τιμολόγησης (2ευρώ) για την εγγραφή των ατόμων αυτών.

 

ΚΕΝΤΡΟ  ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

–   Γραφείο Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου, Κλειστό προπονητήριο Στίβου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Τέρμα Ηλέκτρας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (από 12.00΄έως 20.00΄) και το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (από 10.00΄ έως 20.00΄). Τηλ.:  2610 31 31 38 & 2610 32 02 03.

 

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται μόνο τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες από το  Προπονητήριο Στίβου / Λαδόπουλου.

Η παραλαβή θα γίνεται αυτοπροσώπως για κάθε αγωνιζόμενο μαθητή ή από τον γονέα του. (Υπάρχει δυνατότητα ομαδικής παραλαβής από εκπρόσωπο του σχολείου (φορέα) κατόπιν συνεννόησης).  

►Α) Για όσους επιλέξουν να συμμετάσχουν στους Αγώνες Δρόμου 5 χλμ. (γεν. 2002 – 2007) ή 10 χλμ. (γεν. 2002 – 2004) η συνδρομή συμμετοχής για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου είναι 2 €, ΜΟΝΟ μέσα από ομαδική εγγραφή (τουλάχιστον 10 μελών) Σχολείου ή Αθλητικού Σωματείου ΣΕΓΑΣ.

Ομαδική εγγραφή μπορεί να γίνει και από κάθε άλλο φορέα (π.χ. Σωματείο που δεν ανήκει στον ΣΕΓΑΣ, φροντιστήριο, κέντρο ξένων γλωσσών κλπ. με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η ομαδική εγγραφή σε μια κατάσταση τουλάχιστον των 10 ατόμων) με συνδρομή συμβολικής συμμετοχής  5 €.

 

►Β) Για όλους τους συμμετέχοντες στους Αγώνες Δρόμου 5 ή 10 χλμ. ή τον Αγώνα Παιδιών τα κέντρα, οι ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων εγγραφής και η παραλαβή αριθμών κ.λ.π. αναφέρονται παραπάνω.  Επίσης στους Αγώνες Δρόμου 5 και 10 χλμ. γίνονται και ατομικές αιτήσεις εγγραφής online μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr

 

►Γ) Στους συμμετέχοντες  θα δίνονται:

–   Προσωπικός αριθμός (με το όνομα του τυπωμένο, εφ’ όσον εγγραφεί έγκαιρα), με ενσωματωμένο τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, Τσάντα διαχείρισης ρουχισμού και Αυτοκόλλητο με τον ίδιο προσωπικό αριθμό – Παραμάνες (στα 5 και 10 χλμ. μόνο)

–    Έντυπο με σημαντικές Τεχνκές Οδηγίες για τη διοργάνωση ( θα είναι διαθέσιμο μόνο ηλεκτρονικά)

–    Αναμνηστικό Μετάλλιο για όλους όσους τερματίσουν

–    Υγρά και φρούτα κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα

–    Πιστοποίηση συμμετοχής (ηλεκτρονικά).

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Η υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από τις Υγειονομική Υπηρεσία της

Διοργάνωσης. Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό Πρώτων Βοηθειών και τις Εθελοντικές Ομάδες διάσωσης, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών. Στη διαδρομή θα υπάρχουν Εθελοντές- Διασώστες, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Οι συμμετέχοντες-δρομείς στη διοργάνωση RUNGREECE ΠΑΤΡΑ 2019, συμμετέχουν στη διοργάνωση με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη και με ελεύθερη βούληση, έχοντας προβεί στις

απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο και φέρουν την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής τους όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση και την ικανότητά τους να συμμετάσχουν. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία  ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού,  ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του. Οι ανήλικοι δρομείς, με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Στους αγώνες δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά αφού οι ενήλικες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με τη συγκατάθεση των γονέων τους.

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:

Εμφιαλωμένο νερό παρέχεται στους δρομείς του Αγώνα 5 χλμ. στην Εκκίνηση και στον Τερματισμό, καθώς στη μέση περίπου της διαδρομής.

Στον Αγώνα 10 χλμ. εκτός από την Εκκίνηση και τον Τερματισμού, εμφιαλωμένο νερό παρέχεται και στους Σταθμούς Υποστήριξης στο 2,5χλμ στο 5 χλμ. και στο 7,5 χλμ.

Στον Αγώνα Παιδιών, εμφιαλωμένο νερό προσφέρεται μόνο στον Τερματισμό.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Στους Αγώνες Δρόμου 10 & 5 χλμ., υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης στην εκκίνηση, στον τερματισμό, καθώς και ενδιάμεσα στη διαδρομή για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και σε όλες τις ενδιάμεσες ζώνες ελέγχου του αγώνα θα ακυρώνεται.

Οι αθλητές συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα, γίνονται γνώστες της τελικής επίδοσης και των ενδιάμεσων χρόνων τους και δικαιούνται πιστοποιητικού συμμετοχής και επίδοσης, μόνο εάν εκπληρώνουν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Συμμετείχαν και αγωνίστηκαν έγκυρα.

β) Παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου (split time),

γ) Τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα.

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Η πλαστική τσάντα με τα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα, για όποιον δρομέα το επιθυμεί, πρέπει να έχει παραδοθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα (δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 09.30΄ για τα 10 χλμ. και μέχρι τις 11.00΄ για τα 5 χλμ.). Η παράδοση γίνεται μόνο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή στην περιοχή Εκκίνησης/Τερματισμού.

Για λόγους ασφάλειας και προστασίας η παραλαβή της πλαστικής τσάντας του κάθε δρομέα, αμέσως μετά τον τερματισμό, γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τον ίδιο τον δρομέα, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής του.

 

 Όλα τα παιδιά ( του αγώνα των 850 μ.) αμέσως μετά τον τερματισμό θα οδηγούνται σε ειδικά ελεγχόμενο χώρο επί της Πλατείας Γεωργίου Α΄ όπου θα τους δίνεται το μετάλλιο της συμμετοχής, εμφιαλωμένο νερό και μπανάνα και από εκεί θα τα παραλάβουν οι κηδεμόνες τους.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της I.A.A.F. έκδοσης 2018 – 2019 καθώς

και του ΣΕΓΑΣ.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η συμμετοχή στον αγώνα σε μη εγκύρως εγγεγραμμένους δρομείς ή δρομείς χωρίς αριθμό συμμετοχής. ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ. Δεν μεταβιβάζονται και δεν δίνονται σε άλλο άτομο αυθαίρετα χωρίς πρότερη έγκριση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ

Ο Διοργανωτής δεν ευθύνεται έναντι των συμμετεχόντων στον αγώνα, ρητώς μάλιστα εξαιρουμένης πάσης ευθύνης εξ ελαφράς αμελείας τυχερών και ανωτέρας βίας. Περαιτέρω, ουδεμία ευθύνη φέρει ο Διοργανωτής για έμμεση ζημία ή διαφυγόντα κέρδη οποιουδήποτε προσώπου.         Τυχόν έτεροι περιορισμοί της ευθύνης του Διοργανωτή που προβλέπονται στους παρόντες όρους ή στο νόμο εξακολουθούν ισχύοντες παράλληλα με εκείνους του παρόντος Όρου.

 

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την περσινή στήριξη της εκδήλωσης, παρακαλούμε για την ενημέρωση των σχολείων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας.

 

Για κάθε επιπλέον πληροφορία: Δημήτριος Ορφανόπουλος  – Τεχνικός Σύμβουλος Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (τηλ.: 6973 351237) και Γραφείο Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  (τηλ.: 2610 313138 ή 2610-320203).

 

Αίτηση Συμμετοχής στον Αγώνα Δρόμου RunGreece ΠΑΤΡΑ 2019

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...