Το σπίτι που γεννήθηκα… (θεατρική παράσταση)

Τα μέλη των θεατρικών  ομάδων εκπαιδευτικών «ΠαιΖωΔρώμιο» και  « Παίδες εν δράσει» συνεργάστηκαν, δούλεψαν από κοινού και θα παρουσιάσουν στη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», Κορίνθου 241, στο σπίτι που γεννήθηκε ο ποιητής, ένα θέατρο Promenade – θεματικό θέατρο τα Σαββατοκύριακα 29-30-31 Μαρτίου 2019 και 6-7 Απριλίου 2019, στις 21.00 ακριβώς.

 Η θεατρική παράσταση «Στο σπίτι που γεννήθηκα…» πραγματεύεται στιγμές από τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή Κωστή Παλαμά  και φιλοδοξεί να ξεπεράσει το φραγμό του συμβατικού θεάτρου και του διαχωρισμού θεατών και συντελεστών, φέρνοντας το ακροατήριο, σχεδόν σε επαφή με τα δρώμενα. Οι λιγοστοί θεατές, που κάθε φορά θα βρεθούν στο χώρο του σπιτιού του Παλαμά (25 άτομα σε κάθε παράσταση), θα μεταφερθούν νοερά και δια ζώσης σε στιγμές , που καταγράφουν συγκινητικές αφηγήσεις, ποιήματα και ιστορίες από την ζωή του ποιητή στην Πάτρα, το Μεσολόγγι και την Αθήνα έως τη στιγμή του θανάτου του.

Η μουσικός  Μάνια Ασημακοπούλου,  θα συνοδεύσει  με διακριτική μουσική, τις θεατρικές στιγμές του περιπάτου, που θα εξελίσσονται κάθε φορά στα διάφορα δωμάτια και χώρους του σπιτιού.

Συμμετέχουν από το «ΠαιΖωΔρώμιο»: Γιάννης Βλάχος, Γεωργία Ζαχαροπούλου, Θανάσης Μπακαστάθης, Νίκος Μπαλάσης, Τίνα Παπασωτηροπούλου και από τους « Παίδες εν δράσει» : Γιάννης Πανουτσόπουλος, Ρούλα Σωτηροπούλου.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Στέγης Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς».

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων-προσκλήσεων, λόγω του περιορισμένου αριθμού θεατών σε κάθε παράσταση.

Τηλέφωνο κρατήσεων:   6977071767, Δευτέρα ως  Παρασκευή 15.00-17.00.

Η παραλαβή των προσκλήσεων εισόδου  θα γίνεται αυστηρά μισή ώρα  πριν την έναρξη της παράστασης.

Μετά την έναρξη της παράστασης δε θα είναι δυνατή η είσοδος στον χώρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΛΑΜΑΣ ΤΕΛΙΚΟ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...