Ανάπτυξη-Υγεία-Πρόληψη στον Παιδικό Πληθυσμό της Πάτρας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική ΜΕΝΝ-ΜΕΘ Παίδων (Τμήμα Ιατρικής) του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, προάγοντας την πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ανάπτυξη – Υγεία – Πρόληψη στον Παιδικό Πληθυσμό της Πάτρας”, θα προχωρήσουν στον έλεγχο μαθητών των σχολείων για τη διαπίστωση κλινικών και πιθανών υποκλινικών προβλημάτων.

Θα συμπληρωθούν ερωτηματολόγια που αφορούν την υγεία κάθε μαθητή και οι ιατροί της κλινικής θα προβούν σε καταγραφή σωματομετρικών στοιχείων (βάρος, ύψος) καθώς και κλινική και εργαστηριακή εξέταση των μαθητών (πνευμονολογική, καρδιολογική, κλπ).

Ο κάθε γονέας/κηδεμόνας, σε περίπτωση παθολογικών ευρημάτων, θα ενημερώνεται προσωπικά και το παιδί θα δύναται να ελεγχθεί διεξοδικά από τους ειδικούς στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική.

Θα διασφαλιστεί η ανωνυμία των μαθητών με τη χρήση του αριθμού μητρώου τους και με σφραγισμένη επιστολή, στην περίπτωση που συνιστάται περαιτέρω έλεγχος.

Εάν σας ενδιαφέρει να ελεγχθεί το παιδί σας, παρακαλείσθε όπως υπογράψετε τη δήλωση συγκατάθεσης η οποία θα σας δοθεί από τη σχολική μονάδα.

Η επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Πατρών θα γίνει στις 8/ Απριλίου 2016  για τους μαθητές των τάξεων Ε και ΣΤ.

Η ώρα άφιξης των ιατρών στο σχολείο θα είναι γύρω στις 9:00 π.μ.

Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους το Βιβλιάριο Υγείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...