«Το χαρτί του μέλλοντός μας» – Πρόγραμμα Ανακύκλωσης

Στις 4 Δεκεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε τελετή βράβευσης των συμμετεχόντων Σχολείων, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της 1ης φάσης του Προγράμματος «Το Χαρτί του μέλλοντός μας – Ανακύκλωση χαρτιού στα Σχολεία».
Η οργανωμένη και συστηματική ανακύκλωση του χαρτιού από την ίδια τη σχολική κοινότητα, εκτός από τα προφανή περιβαλλοντικά οφέλη (αντιμετώπιση της ρύπανσης και εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας), αποτελεί και ένα συλλογικό εγχείρημα, το οποίο ενισχύει τους δεσμούς συνεργασίας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς και  δημιουργεί ανταποδοτικά οφέλη για κάθε σχολείο που συμμετέχει. Μείζων στόχος του προγράμματος είναι η διάχυση και υιοθέτηση από τους μαθητές θετικών στάσεων και συμπεριφορών στα ζητήματα εξοικονόμησης υλικών και ενέργειας στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την  Αειφορία. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μικρή συναυλία του μουσικού σχολείου της Πάτρας, και συνεχίστηκε με χαιρετισμούς του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη, του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου, του Προέδρου του ΙΤΥΕ Διόφαντος Χρήστου Κακλαμάνη και του Υπεύθυνου του Προγράμματος Χρήστου Μανωλόπουλου.
Για το σχολείο μας, τον τιμητικό έπαινο συμμετοχής στο πρόγραμμα παρέλαβαν ο διευθυντής Σταύρος Σταυρόπουλος και οι εκπαιδευτικοί Γεωργιοπούλου Μαρία και Κουρεμένου Ιρένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...