23ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω ίντερνετ “Λυσίας”

23ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ INTERNET «ΛΥΣΙΑΣ» 
Ο ΛΥΣΙΑΣ κλείνει φέτος 23 χρόνια ζωής!
Είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων που προάγει την ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών, ενισχύει την κριτική αντιμετώπιση των προβλημάτων, εξοικειώνει τα παιδιά με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και δεν βασίζεται στη στείρα απομνημόνευση γνώσεων.
Ο ΛΥΣΙΑΣ προάγει το δημιουργικό εκπαιδευτικό τρίπτυχο «Αναζητώ – Βρίσκω – Απαντώ» και προσφέρει τη χαρά της αναζήτησης μέσα από ένα παιχνίδι γνώσεων και στρατηγικής.
Παράλληλα, με το σύνθημα «Παίζω και Βοηθάω», ο ΛΥΣΙΑΣ προωθεί την αξία της κοινωνικής προσφοράς, αφού για κάθε συμμετοχή, οι διοργανωτές καταβάλλουν χρηματικό ποσό στο ίδρυμα «Φίλοι Παιδιών με Καρκίνο – ΕΛΠΙΔΑ».
Σε αυτόν τον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Δ’ Δημοτικού έως και Γ’ Λυκείου, από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις στη χρήση υπολογιστή παρά μόνο πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Σκοπός του παιχνιδιού είναι η αναζήτηση 8 αντικειμένων μέσα από 7 διαφορετικούς «Κόσμους» και η απάντηση σε ερωτήσεις που κρύβονται πίσω από τα αντικείμενα αυτά.
Ο Διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο φάσεις:
Αρχική φάση (1-31 Μαρτίου 2019)
Οι μαθητές συμμετέχουν ατομικά, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε βοήθημα, από οποιονδήποτε χώρο της επιλογής τους, με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στην τελική φάση προκρίνονται οι 300 πρώτοι κάθε τάξης, ανάλογα με το σκορ που συγκέντρωσαν στο παιχνίδι, στην καλύτερη από τις 3 προσπάθειές τους.
Τελική φάση (Σάββατο 11 Μαΐου 2019)
Όσοι μαθητές προκρίνονται στην τελική φάση, προσέρχονται σε προκαθορισμένα Κέντρα ΛΥΣΙΑ, τα οποία δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο. Το παιχνίδι διεξάγεται παρουσία επιτηρητών σε χρονικό διάστημα 1 ώρας, σε 1 προσπάθεια. Δεν επιτρέπεται η συνεργασία ή χρήση βοηθημάτων  (παρά μόνο αυτών που παρέχονται από το παιχνίδι).
Για την εξοικείωση με τους κανόνες υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε δοκιμαστικά παιχνίδια οποτεδήποτε και οσεσδήποτε φορές. Παράλληλα, στον ιστότοπο του ΛΥΣΙΑ http://www.lysiasedu.org υπάρχουν δύο επιλεγμένα σχέδια μαθήματος για το Δημοτικό  και το Γυμνάσιο που βοηθούν στην κατανόηση των στόχων του διαγωνισμού.
Όσοι μαθητές επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον ιστότοπο του Λυσία:
Σε ειδική Τελετή Βράβευσης απονέμονται πλούσια δώρα από τους Χορηγούς του ΛΥΣΙΑ στους 3 πρώτους από κάθε τάξη (από Δ΄ Δημοτικού μέχρι Γ’ Λυκείου) που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην τελική φάση καθώς επίσης και στους επόμενους στην κατάταξη μετά τους 3 πρώτους κάθε τάξης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...