Γάτος

ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ “ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ” 

Ο μύλος

Μύλος

 

 

Οι μπότες

Μπότες

 

 

Ο γάτος έχει ποντίκια στην τσάντα

Ποντίκια-στην-τσάντα

 

 

Ήλιος με σύννεφα

Σύννεφα-ήλιος

 

 

 Η κομψή γάτα

Κομψή-γάτα

 

 

 

Ο γάτος με ένα δώρο για το βασιλιά

Δώρο-για-το-βασιλιά

 

 

 Η βασιλική άμαξα

Βασιλική-άμαξα

 

 

 Το κάστροΚάστρο

 

 

 

Λουλούδια

Λουλούδια

 

 

 Η πριγκίπισσα παντρεύεται το γιο του μυλωνά

Η-πριγκίπισσα-παντρεύεται-με-το-γιο-του-Μυλωνά

 

Πηγή εικόνων: http://www.ενώστετιστελείεσ.com/παιχνίδι-ενώστε-τις-τελείες-Ο-Παπουτσωμένος-Γάτος.html

 

Περίληψη παραμυθιού:

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μυλωνάς που είχε τρεις γιους. Όταν πέθανε άφησε στο μεγάλο γιο ένα μύλο, στο μεσαίο γιο ένα γάιδαρο και στο μικρότερο γιο ένα γάτο.

Ο μικρός γιος στενοχωρήθηκε πολύ για τη μοιρασιά όμως ο γάτος υποσχέθηκε να τον βοηθήσει αν του έραβε ένα ζευγάρι μπότες. Όταν πήρε τις μπότες ο γάτος τις φόρεσε, πήρε στα χέρια του ένα σακί γεμάτο σπόρους και ένα σχοινί και βγήκε από την πόρτα περπατώντας στα δύο του πόδια σαν άνθρωπος.

Εκείνη την εποχή ζούσε ένας βασιλιάς που του άρεσε πολύ να τρώει πέρδικες, όμως κανένας κυνηγός δεν μπορούσε να τις πιάσει. Ο γάτος πήγε στο δάσος, έριξε κάτω το σακί ώστε οι μισοί σπόροι να χυθούν απέξω, έκανε μια θηλιά με το σχοινί γύρω από το λαιμό του σακιού και άπλωσε το υπόλοιπο σχοινί μέχρι έναν θάμνο μέσα στον οποίο κρύφτηκε. Γρήγορα έφτασαν οι πέρδικες οι οποίες τρώγοντας τους σπόρους έμπαιναν μία μία μέσα στο σακί. Όταν μαζεύτηκαν αρκετές ο γάτος τράβηξε το σχοινί και τις έπιασε. Έβαλε το σακί στην πλάτη και πήγε γρήγορα στο παλάτι.

Εκεί ζήτησε να δει το βασιλιά για να του προσφέρει ένα μεγάλο δώρο. Ο φρουρός τον άφησε και μόλις έφτασε μπροστά στο βασιλιά του πρόσφερε τις πέρδικες λέγοντας πως τις στέλνει ο αφέντης του ο κόμης. Ο βασιλιάς καταχάρηκε και του έδωσε σε αντάλλαγμα ένα σακί χρυσάφι για να ευχαριστήσει τον αφέντη του.

Ο γιος του μυλωνά τα έχασε όταν ο γάτος έφτασε το βράδυ στο σπίτι και άδειασε στα πόδια του το σακί με το χρυσάφι. Αισθανόταν ότι ήταν ήδη πλούσιος όμως ο γάτος συνέχισε να φεύγει κάθε πρωί και να γυρίζει το βράδυ με ένα καινούριο σακί χρυσάφι.

Κάποια μέρα ο γάτος έμαθε πως ο βασιλιάς θα πήγαινε την πριγκίπισσα βόλτα στη λίμνη με την άμαξα. Ήρθε γρήγορα στον αφέντη του και του είπε να πάει γρήγορα στη λίμνη και να μπει μέσα για να κάνει μπάνιο. Εκείνος έκανε ότι του είπε και τότε γάτος πήρε τα ρούχα του και τα έκρυψε. Μόλις εμφανίστηκε η άμαξα του βασιλιά έπεσε μπροστά της και άρχισε να ικετεύει το βασιλιά να βοηθήσει τον αφέντη του που τάχα οι ληστές έκλεψαν τα ρούχα του και αν μείνει κι άλλο μέσα στη λίμνη θα αρρωστήσει.

Ο βασιλιάς -που νόμιζε πως ο κόμης ήταν αυτός που του έστελνε τις καταπληκτικές πέρδικες – έστειλε να φέρουν ρούχα από τα δικά του για τον κόμη και του ζήτησε να καθίσει μαζί του στην άμαξα.

Ο γάτος προχώρησε μπροστά από την άμαξα και όπου έβλεπε ανθρώπους να δουλεύουν στα χωράφια του μεγάλου μάγου που ζούσε στην περιοχή τους έλεγε πως ο μάγος τα πούλησε και πως τώρα ανήκουν στον κόμη. Ύστερα έφτασε στο παλάτι του μεγάλου μάγου και στάθηκε μπροστά του.

Ο μάγος τον κοίταξε υποτιμητικά και τον ρώτησε τι θέλει. Ο γάτος είπε πως ήθελε να δει με τα μάτια του αν ήταν αληθινός μάγος και αν μπορούσε να μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο ζώο όπως ο ελέφαντας. Μεμιάς είδε μπροστά του έναν τεράστιο ελέφαντα. Τότε ο γάτος τον ρώτησε αν θα μπορούσε να γίνει λιοντάρι. Αμέσως ο μάγος μεταμορφώθηκε σε ένα μεγάλο και απειλητικό λιοντάρι. Ο γάτος κάνοντας τον τρομαγμένο τον ρώτησε αν θα μπορούσε να μεταμορφωθεί και σε ένα μικρό ζώο όπως το ποντίκι. Ο μάγος έγινε τότε ποντίκι και αμέσως ο γάτος πήδηξε πάνω του και τον έφαγε.

Ο βασιλιάς, που στο δρόμο ρωτούσε κάθε τόσο τους χωρικούς τίνος ήταν εκείνα τα μέρη, εντυπωσιάστηκε πολύ από τα υπέροχα μέρη που είχε στην κατοχή του ο κόμης. Ακόμα περισσότερο όμως εντυπωσιάστηκε από το πέτρινο αστραφτερό κάστρο στο οποίο τους περίμενε για να τους καλωσορίσει ο γάτος λέγοντας πως είναι του κόμη.

Τότε ο κόμης ζήτησε να παντρευτεί την πριγκίπισσα και ο βασιλιάς συμφώνησε μετά χαράς. Έτσι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...