Η Δ΄ τάξη επισκέφθηκε τη “Στέγη Γραμμάτων”

Τη “Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς”, το σπίτι που γεννήθηκε ο μεγάλος μας ποιητής, επισκέφθηκαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας.

Η ξενάγηση ξεκίνησε από το ισόγειο, όπου έμαθαν για την ιστορία του κτιρίου. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και έκθεση βιβλίων της συγγραφέα Ματθλίδη Σεράο.

Πριν ανέβουν στο δεύτερο όροφο, ξεναγήθηκαν στο διάδρομο, όπου υπάρχει πλήθος φωτογραφιών από τη ζωή του ποιητή.

Στο δεύτερο όροφο περιηγήθηκαν στο σαλόνι και στα άλλα δωμάτια του σπιτιού, παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ για το βίο και το έργο του ποιητή.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στο αναγνωστήριο (βιβλιοθήκη του κτιρίου), όπου διαβάστηκε και ένα από τα ποιήματά του.

Την ίδια ημέρα, οι μαθητές επισκέφθηκαν και το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία του και να ξαναπαίξουν, πάνω στη σκηνή, τον “Πλούτο του Αριστοφάνη”.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...