Επίσκεψη σε μονάδες ανακύκλωσης

Στις 2 Μαρτίου 2016 μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Παραλίας επισκέφτηκαν το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στην Πάτρα.

Είχαμε την ευκαιρία να δουμε από κοντά το χώρο στον οποίο καταλήγουν τα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγονται με τους μπλε κάδους.

ΚΔΑΥ-Συχαινά-2

Είδαμε τον τρόπο διαλογής τους καθώς και το τελικό προϊόν της διαλογής, τα συμπιεσμένα δέματα ομοειδών υλικών που στέλνονται με φορτηγά στα κατάλληλα εργοστάσια ανακύκλωσης για τη δημιουργία νέων προϊόντων.

ΚΔΑΥ-Συχαινά-1

Η περίεργη μυρωδιά που συναντήσαμε στο χώρο ήταν μια υπενθύμιση πως τα ανακυκλώσιμα υλικά θα πρέπει να απορρίπτονται στους μπλε κάδους καθαρισμένα από υπολείμματα τροφής!

 Θέλετε να να μάθετε περισσότερα για την ανακύκλωση; Κάντε κλικ στο “Μάθε για την ανακύκλωση” εδώ.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την εταιρία ανακύκλωσης ελαστικών Tyres Herco και τη βιομηχανική περιοχή Πατρών.

TyresHerco-1

Είδαμε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο, στο οποίο τα ελαστικά αυτοκινήτων τρίβονται και ξεχωρίζονται σε τρίμμα, λινό και μέταλλο, δηλαδή και στα τρία υλικά από τα οποία αποτελούνται.

TyresHerco-2

Εκπλαγήκαμε πολύ όταν μάθαμε ότι ο τάπητας πάνω στον οποίο έχουμε παίξει σε πολλές παιδικές χαρές κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα λάστιχα!

TyresHerco-3

Θέλετε να να μάθετε περισσότερα για την ανακύκλωση ελαστικών; Κάντε κλικ εδώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...