?Μια εικόνα? χίλιες λέξεις?

Κατά το σχολικό έτος 2014-15 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας υλοποιήθηκε το πρόγραμμα ?Μια εικόνα? χίλιες λέξεις?

 
  Λίγα λόγια για το πρόγραμμα 

Εντάσσεται στο etwinning την ασφαλή πλατφόρμα συνεργασίας σχολείων όλης της Ευρώπης με την υποστήριξη του υπουργείου παιδείας. Διενεργείται καθόλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους και η θεματολογία ποικίλει.

 Οκτώβριος- Νοέμβριος

Αστεία παρουσίαση
Αρχικά μιλήσαμε με τα παιδιά για τα συναισθήματα. Πότε νιώθουμε χαρούμενοι, πότε λυπημένοι, θυμωμένοι, φοβισμένοι. Συλλέξαμε εικόνες από περιοδικά και εφημερίδες με συναισθηματικές εκφράσεις. Παρατηρήσαμε, συζητήσαμε και φτιάξαμε ένα μεγάλο κολλαζ.

Θυμηθήκαμε πως νιώσαμε την πρώτη μέρα στο σχολείο και ζωγραφίσαμε το συναίσθημά μας αυτό μέσα σε ένα κενό περίγραμμα προσώπου.
Φτιάξαμε τον πίνακα των συναισθημάτων και συνδέσαμε την λέξη με την εικόνα..
Τέλος κάναμε έναν κύκλο και ένας- ένας έλεγε το όνομά του με όποιον συναισθηματικό τρόπο ήθελε είτε νευριασμένα είτε χαρούμενα είτε φοβισμένα κ.ο.κ

Δεκέμβριος

Η αγάπη είναι παντού
Συζητήσαμε για τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή μας, για αυτούς που αγαπάμε και μας αγαπούν. Έπειτα για τα αγαπημένα μας πράγματα ή παιχνίδια ή ζωάκια καθώς και το τι μας αρέσει περισσότερο να κάνουμε στη ζωή μας.
Μιλήσαμε για το αν μοιραζόμαστε πράγματα με άλλους, αν βοηθάμε αυτούς που έχουν ανάγκη.
Έπειτα φτιάξαμε μεγάλες ροζ καρδιές και μέσα προσπαθήσαμε να γράψουμε ό,τι αγαπάμε πιο πολύ. Τις ενώσαμε όλες μαζί και φτιάξαμε την κουρτίνα της αγάπης με την οποία διακοσμήσαμε το παράθυρό μας.
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα οργανώσαμε ένα με το Α1 τμήμα ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι στο οποίο συγκεντρώθηκαν υλικά αγαθά για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Επίσης με την πολύτιμη βοήθεια των γονέων φτιάξαμε διάφορες κατασκευές για τη συμμετοχή του σχολείου μας σε φιλανθρωπικό παζάρι.

Ιανουάριος

Οι φίλοι ήρθαν για να μείνουν
Η συζήτηση με τα παιδιά για τη φιλία ήταν γεμάτη αλήθεια και καθαρότητα. Τα παιδιά μίλησαν για τους φίλους τους και την προσφορά τους και κατέληξαν στα εξής:
1) στους φίλους μας μπορούμε να εμπιστευτούμε τα μυστικά μας
2) οι φίλοι μας μας βοηθούν όποτε το έχουμε ανάγκη
3) με τους φίλους μας γινόμαστε πιο δυνατοί.

Φεβρουάριος

Πόλεμος και Ειρήνη
Διαβάσαμε, αναλύσαμε και ζωγραφίσαμε την ιστορία : το κανόνι της ειρήνης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...