ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι για τη δήλωση της σχολικής κάρτας που κάνουν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών πρέπει υποχρεωτικά να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19»αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet) σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α ́184) και ακολουθούν τα βήματα για να κάνουν τη δήλωση του αποτελέσματος και την έκδοση της Σχολικής Κάρτας.Ο ακριβής σύνδεσμος είναιhttps://dilosi.services.gov.gr/login/?next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/.

Όταν ολοκληρωθεί η δήλωση του αποτελέσματος και εκδοθεί η Σχολική Κάρτα, πάνω σ’ αυτήν θα αναγράφεται ένας κωδικός επαλήθευσης με πολλά ψηφία. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης, τότε οι γονείς μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση στην οποία θα αναγράφονται τα ίδια στοιχεία με την ψηφιακή σχολική κάρτα, καθώς και ο μοναδικός κωδικός επαλήθευσης. Η χειρόγραφη δήλωση, αλλά και η έντυπη θα πρέπει να υπογράφεται από τον γονέα/κηδεμόνα και να έχει ημερομηνία την ημέρα της υπογραφής.

Σε περίπτωση που το τεστ είναι αρνητικό, θα εκτυπώνεται ή θα αντιγράφεται πλήρως, από την πλατφόρμα η σχολική κάρτα, την οποία οι μαθητές θα πρέπει να έχουν πάντοτε μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Σε περίπτωση που είναι θετικό θα πρέπει να απευθύνονται σε δημόσια υγειονομική δομή ώστε με επαναληπτικό Rapid-test, να ελεγχθεί το αποτέλεσμα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση μη επίδειξης της κάρτας οι μαθητές δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στο σχολείο σύμφωνα με τις υπουργικές διατάξεις. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και ευχόμαστε να έχουμε μια ομαλή συνέχεια της σχολικής χρονιάς έως τη λήξη των μαθημάτων.

Ο δ/ντης του Σχολείου

Σταύρος Σταυρόπουλός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...