Κορωνοϊός: Αχαΐα – Ηλεία – Ζάκυνθος – Τα μέτρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες

1ο 12/θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Υπουργείου Υγείας οι σχολικές μονάδες του Νομού Αχαΐας θα παραμείνουν κλειστές για 2 ακόμα εβδομάδες έως τις 20 Μαρτίου 2020.

Δήλωση εκπροσώπου Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα

6/03/2020  Κορωνοϊός: Αχαΐα – Ηλεία – Ζάκυνθος – Τα μέτρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες

 

Τα νέα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό:

Ειδικότερα και όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Παρασκευής, στις περιοχές Ηλείας, Αχαϊας και Ζακύνθου παρατείνονται για άλλες δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις 20 Μαρτίου, τα μέτρα που είχαν ληφθεί την περασμένη Τετάρτη και αρχικά με ισχύ για ένα 48ωρο, και τα οποία αφορούσαν το κλείσιμο των σχολείων και την αναστολή λειτουργίας όλων των χώρων που πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Οι αθλητικοί αγώνες των ομάδων από τους τρεις αυτούς νομούς που είναι προγραμματισμένοι εκτός έδρας θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τους τρεις αυτούς νομούς, ενώ παρατείνεται μέχρι νεωτέρας και το μέτρο αναστολής των εκπαιδευτικών εκδρομών προς το εξωτερικό σε όλη την Ελλάδα και μετά τις 13 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο κ. Τσιόρδας, εξήγησε τέλος πως έχουμε αυξημένες τοπικές εξάρσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και στόχος όλων είναι η μείωση και η πρόληψη της διασποράς.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

   Σταυρόπουλος Σταύρος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...